zondag, november 27, 2005

Scylla

De meiden van Scylla kwamen een beetje op bezoek en een beetje thuis. Dit zijn altijd leuke potten, vooral voor mijzelf. Scylla bestaat, net als Shadows, bijna geheel uit speelsters (en coaches) waar ik ook een andere relatie mee heb gehad, dan die van tegenstander-coach. Voordat iedereen hier nu weer het slechtste van denkt: coach-spelerster is óók een relatie.
Er zijn maar weinig spelers en speelsters die uit het studentennest vliegen en meteen hun cultuur verwerpen. Ook in de basketball-maatschappij gaat de integratie maar langzaam en zoekt soort soort. Dat maakt dit soort confrontaties extra leuk. Ook de tegenstander speelt, zoals ik denk dat het hoort. Met lef, met inzet, met pressie en met liefde voor het spelletje.
Dan spelen voordelen tegen nadelen: de burgers trainen in kleine zaaltjes en wij niet, wij trainen drie keer in de week en zij niet. (zij zijn dus in het weekend nog fit?)
In het voordeel van de uitploegen speelt, dat ze het meestal geweldig vinden weer eens op hun "eigen" veld te spelen, en niet in de laatste plaats, dat ze geroutineerder zijn, wat in basketball, een ingewikkeld spel met veel subtiele wetmatigheden en een complexe rolverdeling een heel dikke plus is.
Het thema was snelheid. In de training waren we (droog) sneller dan ooit gebleken, maar in de wedstrijd blijkt snelheid toch ook vooral een kwestie van ervaring te zijn. Uit rebounds of tegenscores kwamen we maar zelden tot breaks. Scylla was meestal gewoon op tijd terug.
Daarentegen deed onze man-to-man over het hele veld goede zaken. Pas na 4 punten van ons kwam de eerste Scylla score op het bord. Na periode 1 was het 22-3. Toch vonden we het toen al wat te langzaam gaan en in het tweede kwart gaf Scylla goed tegengas. In de rust (36-16) werd het thema nog eens voorgehouden en we begonnen alvast te denken om toch de zone press maar in te zetten, al beheersen we die nog niet helemaal.
Over het derde kwart kunnen we ook zeker tevreden zijn. De press bracht de snelheid terug in de wedstrijd en dan zijn we duidelijk op ons best.
Meestal zijn we dat ook, door de conditie in de slotfase van de wedstrijd maar deze keer niet.
In de laatste 5 minuten kon de tegnprtij zelfs nog 13 punten maken, vooral geholpen door 6 persoonlijke fouten in die minuten aan uilenkant. Terecht of niet, het is maar goed, dat het niet spannend meer was. Eindstand 87-38
Elke 14, Katharina 12, Emily 10 en Joriek 10, Iris 8
Minnetjes: we lieten voor ons langssnijden (bijna collectief) in het 2e kwart. Daarmee verspeelden we rebounds ( we waren lang niet zo oppermachtig onder de borden als we kunnen zijn en waren in de laatste potten) en gaven de tegenpartij scores met bonus.
Dikke plus: we hebben ervaring opkunnen doen in de press en, al is het eerste gewin maar kattengespin, dat ging lang niet slecht.....

Geen opmerkingen: