zondag, januari 29, 2006

kut met gebakken peren

Ik met m'n middellange termijn coaching. Achteraf was dat niet zo'n goed idee. Nadat duidelijk was, dat het niet zo makkelijk zou worden, ondanks de danig verzwakte tegenstander Celeritudo, had de boodschap ook kunnen zijn: laat maar zien dat je wil samenspelen om te winnen.
Psychologisch leek het me goed om in de tweede periode de verantwoordelijkheid nadrukkelijk bij de veldspelers te leggen, door ze, aangekondigd, niet te wisselen.
Het werkte niet zo goed, voor dat vijftal. De andere vijf, met een hockeywissel na de afgesproken 5 minuten in het veld gebracht maakten echter in één ruk het verschil, inmiddels opgelopen tot 8 punten goed en het hele team sprintte in het 3e kwart door naar 9 punten voor.
We slaagden er echter niet in om het vinkentouw door te knippen. Puntje voor puntje werkte, reboundde (en mazzelde) Tudo (vooral dankzij Bea, maar ook als collectief) zich naar de Uilen toe. Bij Uilen zat de duivel op de ring, alles ging mis, goede en slechte pogingen. Maar vooral de passing was onnodig risicovol en het balverlies alleen in het laatste kwart was meer 10. Tot in de laatste minuut stonden we echter voor. Zelfs de domme fout van Suus leek nog zonder gevolgen te blijven, toen Bea de bonus mistte, het gelijk bleef en we nog ruim de tijd hadden voor een beslissende aanval. Het inbrengen van beide grote vrouwen (Iris voor Suus, die haar vijfde haalde) bleek echter geen garantie voor de rebound. We lepen nu achter de feiten aan en de laatste vrije worpen gingen erin. Bij de wanhoopsslinger van Fre was ook haar doeltreffendheid op. Kut met gevolgen: Als we nu alles winnen, wordt het seizoen nog langer. Maar bovendien zullen we echt aan voorkant en achterkant van verdediging en aanval meer als team moeten gaan spelen.
Margreet, Fre en Suus (behalve laatste actie) behoorlijk tot goed. Elke en Katharina konden hun laatste wedstrijd geen echte glans meegeven, Ali en Iris deden het verdedigend naar behoren maar kwamen aanvallend niet in het stuk voor (hoezo Smart en together?) Jorieke maakte teveel fouten, die niet nodig waren, Charlotte kreeg mysterieuze fouten? Lyet, Laura en Emily kunnen we niet missen, zelfs niet op de bank, zo blijkt.
Kut met aangebrande peren.

Geen opmerkingen: