vrijdag, oktober 22, 2010

Vapaan Kasvatuksen Tulos

Ja dat is een mooie titel nietwaar? Daarover later meer. Eerst de vierde overwinning van de Moestasjmeiden op rij.
Groene Uilen 4 was de thuisclub, dus we speelden gewoon op ons eigen trainingsveld. Hoewel we daar, op de training, nog niet schieten volgens de norm van afgelopen seizoen, zijn we in de wedstrijden verrassend rendabel. Dankzij het grote rendement liepen we dan ook ver weg, hoe goed Uilen 4 ook partij gaf. Bij rust was het 24-41 en na het derde kwart lagen we nog steeds flink voor op ons normale schema: 60-33. Toen, en daar zijn we onze tegenstander dankbaar voor, schakelden de Uilen over op zone. Terwijl wij de eerste 6 minuten nodig hadden om door te krijgen wat we daar mee konden, begonnen de Uilen meteen te draaien als een tierelier. Pas in de 17e minuut van de tweede helft, na een 1-10 run, kwam onze eerste veldscore op het sheet te staan, die voortkwam uit een paar goede aanvallen. Weer wat geleerd en toch nog een season high van 71-47.
De meeste punten kwamen van Eewa (20), Femke (19) en Wianne (10) maar niemand bleef droog staan.
Ze doen toch wel iets goed in de opvoeding in Finland want behalve goed in de fundamentals zit Eewa ook goed in de people skills. Zij is vaak al degene die ons helpt onthouden om onze Ubuntu te bekrachtigen en verder is ze gewoon aardig.
Nu vonden we haar al een beetje op Pippi Langkous lijken maar nu blijkt ze ook nogal een goedkope opvoeding genoten te hebben.
Met dat verschil dat haar ouders wel fysiek aanwezig waren, was er toch sprake van een behoorlijk vrije opvoeding. Het enige dat ze heeft meegekregen is het Tshirt met de tekst: "Vapaan Kasvatuksen Tulos". Oftewel: "Produkt van gratis onderwijs".
Een leuk mondje Fins om ergens mee binnen te komen. En in sommige gevallen werkt het dus echt.
Ik hoop ook voor de rest van de ploeg want de dure docent is volgende week op herfstvakantie en laat ze -heel optimistisch- aan hun lot over.

Geen opmerkingen: