vrijdag, april 06, 2007

Ostern bei den Nachbarn

Om een beetje in de running te blijven, trekken een boel Uilenmeiden zaterdag in alle vroegte naar het Nabije Oosten. Het toernooi in Ibbenbueren is er een zoals je ze in Nederland niet aantreft, of het moest een Studentenkampioenschap zijn. Gezelligheid gemixt met intens spel op behoorlijk niveau. Meestal goed scheidsrechters, die ook echt voor hun plezier komen, westrijden met gestopte tijd van een behoorlijk serieuze duur. Op de eerste dag het kaf van het koren gescheiden, op de tweede dag wordt er opnieuw geschift en pas op de derde dag valt de beslissing.
Tot dusverre zijn we nog altijd kaf geworden maar zelfs dan blijft de tegenstand aanspreken.
Dit jaar moesten we maar eens omhoog kijken: We zitten in een poule met Letsen en dan denk ik altijd nog aan Ulyana Semanova, de ongeveer 2.15 lange center van het Russische team in de jaren 70-80... Maar ook min recentere perioden blijken de vrouwen het daar nog altijd goed te doen. Of we nu de routineuze oudere vrouwen tegenkomen of de hoop van de Basketballschool. Verder treffen we steevast de thuisclub en ja hoor, onze vriendinnen uit Enschede. De beste twee gaan over, dus we moeten wel wat laten zien om eens tot het koren gerekend te mogen worden.
Later zullen we dan, mogelijk voor de tweede keer deze week, de Utrechtse Cangeroes tegen kunnen komen of anders de Chicas van Baros, kortom de Nederlandse promotiedivisie is aardig sterk vertegenwoordigd buiten onze landgrens. En dan staat er ook nog een ploegje uit Katwijk op de deelnemers lijst (niet zondaggers onder alias?) zouden er Grasshoppers alvast eens aan dat niveau willen wennen? Of wij aan hun?

Geen opmerkingen: