maandag, april 02, 2007

eigen kracht

Zaterdagmiddag werden we al helemaal in het zonnetje gezet. Uiteindelijk was dat maar goed ook want de straat van sporthal de Paperclip is nieuwer, dan ons Tomtomkaartje. Waar het aandringende mens in het kastje blijft volhouden dat we er nu toch echt zijn, krabben wij ons in een zandbak, tussen allerlei onoverkomelijkheden op de bol. Dankzij de lente en de zomertijd vinden we de hal toch mooi op tijd. Ik weet niet meer hoevaak ik al met een basketballteam in Utrecht geweest ben, maar ik weet wel, dat het nooit dezelfde hal was. Ach, u weet wel, uitwedstrijden, met alle gedoe vandien is ons wekelijks brood.
We zijn optimistisch, geinspireerd door een mooie opdracht en we beschouwen ons doel, plaatsing voor de final four, ook als haalbaar. En zelfs als vandaag haalbaar. In de herfst verloren we 4 van de 9, in de winter nog 2 van de 9 en nu is het lente: een schone lei.
In de zaal blijken we bovendien nog in de meerderheid te zijn ook: meer speelsters en aanvankelijk zelfs meer publiek! (Oud Uil Martine v Gils is de laatste jaren vooral Cangeroe, dus misschien toch wel iets meer voor de thuisclub...maar bij de rest van onze supporters komt spontaan het studentengedrag weer naar boven en zij zijn goed te horen)

We beginnen degelijk en lopen meteen weg naar een 9-3 voorsprong maar daarna komt Cangeroes beter in het spel. Afstand nemen is er voor niemand bij en de toon is gezet: dit wordt een wedstrijd waar de verdediging van beide partijen het voortouw heeft. (11-11)
Als wij er in het tweede kwart al in slagen om wat beter te gaan scoren, doet Cangeroes dit net zo hard terug. We geven schoten weg en laten ons af en toe aftroeven door een screen op weakside en erger nog, we staan een paar aanvalsrebounds toe en komen 20-16 achter.
Bij 24-24 hebben Cookie en Natalie ons weer op gelijke hoogte geschoten. Afstand nemen is er echter niet bij, tot de laatste 5 seconden van de helft, als Laura koel een drietje produceert.
29-32. Rust met een heel klein beetje ruimte.
In de pauze veranderen we iets aan de press en spreken we nog eens af, wat we ook al weer met zo'n screen doen. Als we vervolgens scherp beginnen, lijken we een goede slag te slaan: we lopen weg naar 40-31. Het wachten is op het breken van Cangeroes. Maar die gaan juist wat meer druk geven en er onstaat een balvast-en-ontfutsel-festival. We kunnen niet snel genoeg de open vrouw vinden, doordat Cangeroes scherp de passlijnen overspeelt en ook 1-1 komen we niet aan de slag. Onze verdediging en een paar geniale passjes (Elke, Emily) met Karin als eindstation houden ons gelukkig wel op voorsprong. Zes punten is niet riant maar toch stijgt het zelfvertrouwen.
(om eventueel iedereen gerust te stellen, heb ik trouwens ook de uitslag van Akrides-Binnenland nog in mijn mouw. Maar uiteraard wassen we buideldiertje liever op eigen kracht....)
De eigen kracht is er en wordt meteen ingezet door een goede inside-outside aanval met een drietje van Margreet. Negen punten los en even later loopt die voorsprong zelfs op naar 13. En dan is ook de tijd op onze hand. Met nog steeds behoorlijk verdedigen en niet te veel balverlies tegen de press, houden de Uilen behoorlijk makkelijk stand. Blij bij de zoemer: 57-47. Flying beats jumping. Vandaag dan.
Karin is de vrouw van de wedstrijd met 12 (soms miraculeuze punten) en 14 rebounds. Cookie, die de hele wedstrijd hard wordt aangepakt ook 12, Natalie 11 en Laura 10. Maar omdat verdedigen ons ding was, mogen ook Margreet, Suus, Jorieke, Em, Charlotte, Elke en Lyet deze overwinning hardgrondig vieren. Wat ook gebeurt. Het bleef nog lang onrustig in Utrecht....

Geen opmerkingen: