vrijdag, december 29, 2006

verrassend verlies

Het zou in elk geval een eerste worden. Of Cangeroes zou voor 't eerst verliezen of Uilen zou haar ongeslagen thuisrecord kwijtraken. We opteerden voor het eerste. We waren er klaar voor. Vertrouwen. Op ons best en thuis. Voor de competitie was het ook wel eens tijd.
En toch lukte het niet. In de eerste helft bleek al, dat we ook echt op onze tenen zouden moeten lopen, wat we ook deden: de press leverde balwinst op, we schoten raak en liepen backdoors en breaks. Maar het waren niet veel breaks en we gaven ook nogal wat aanvalsrebounds weg tegen de springende Cangeroes, die vooral erg goed naar vermogen speelden, zowel als team, als individueel. (nummer 7, in de rebound!!)
De teams waren tegen elkaar opgewassen en het kleine gaatje, dat we aan het begin van de tweede helft hadden geslagen, stelde niets voor: 41-37. Een teken, dat beide teams het netje wisten te vinden. Het kon alle kanten nog op. Helaas viel het niet onze kant op: waar wij onze productie zagen dalen, (geen steals en geen backdoors meer..) bleef die van de utrechtsen constant. Het verschil was helemaal weg, bij het begin van 4: 53-53. Het bleef op en neer gaan tot 61-61 en toen misten wij een serie kansen en gaven we hun nummer 8*, nog niet veel in het spel voorgekomen, tweemaal de kans van driepuntsafstand te scoren: Het gat was nog niet eerder zes punten geweest en het was ons teveel: we moesten nu opeens scoren en verzuimden dat, terwijl Cangeroes opeens bevrijd was van druk: De stand kreeg nog een geflatteerd aanzien: 64-75.
Onze scores: Annemiek 18 (vooral in de eerste helft), Margreet 15 en Karin 12.
Goede schoten van Suus, Tessa, Lyet, Jorieke en Laura draaien er net uit en Natalie heeft een behoorlijk rendement maar kan net niet het beetje extra leveren, waar ze twee week eerder wel goed voor was. Iris was net niet helemaal op tijd klaar, al had ze kunnen spelen.
Al met al was het een heel behoorlijke wedstrijd, waarin we bij tijden ons beste basketball tot nog toe op de mat legden en daarmee gaan we het jaar goed uit.
In de eerste week van het nieuwe jaar staan twee trainingen op het programma, waarna WSC in Waalwijk wacht en we kunnen laten zien, dat we in die subtop thuis horen.

* sorry dames van Cangeroes, ik kan door een overhaast vertrek (boot naar Schier) het formulier niet vinden. De met nummer genoemde meiden hebben uiteraard een naam, die blijf ik echter schuldig.

Geen opmerkingen: