maandag, september 25, 2006

Vertrouwen

"Je gaat zeker wel met vertrouwen die Pomotiedivisie in?" ,z ei coach Anjo Mekel, vooraf aan de oefenwedstrijd tussen Uilen1 en Tudo1.
Jawel was mijn antwoord en na afloop van de eerste helft wist ik dat nog zekerder. Van tevoren zeiden we tevreden te zijn X als we onszelf, elkaar niet kwijtraakten. Dat we als team wat zouden leren.
Het ging boven verwachting goed. We speelden principieel: bestreden alle layups, gaven weinig schoten weg en werkten hard in de rebound. (OK, niet hard genoeg maar daar waren we het ook allemaal overeens en dat hebben we dus geleerd...) We joegen aan de andere kant op layups, creerden vrije schoten en reboundden ook onder de Tudobasket heel behoorlijk.
Voor de rust durfden we zelfs te doen alsof we aggressief gingen pressen, met een reeks steals tot gevolg. Een alleszins acceptabele 34-41 op het scorebord.
Ok, en dan de tweede helft. Om principieel te blijven spelen hebben we nog wat meer inhoud nodig, zo blijkt en na een helft op onze tenen gelopen te hebben, kunnen we nu niet alle schoten meer onder druk zetten, sluipen er wat slordigheden in de organisatie en gaan er wel meer dingen fout. De koek is op. Aan ons om daar wat mee te doen. Maar vertrouwen? Jazeker wel.

Geen opmerkingen: