zondag, februari 05, 2006

groeten uit Paterswolde

Lieve Elke, liebe Katharina,

Zijn jullie al goed op jullie plek gekomen? (Elke: Pelle en Lotte vinden het heel gek, dat St Maarten ook een eiland is) Het zal jullie plezier doen, dat we na de warme uitzwaaiavond van de afgelopen week, met een goed gevoel de draad hebben kunnen oppakken.
Niet vergeten: Exercitia was aan een mooie serie bezig: 3 op rij gewonnen, en dat we de derde wedstrijd van het seizoen 99 punten tegen ze maakten, dat levert bij de sprongbal ook geen voorsprong op.
We moesten het niet hebben het afpakken van ballen in de press, want Exercitia bleek opeens versterkt met een van de beste guards, die we ooit bij Uilen hebben gehad. Heleen Abrahamse was als speelster de leermeesteres van Lisette Hofstee, ook éen van de beste guards uit de uilengeschiedenis. Wel een beetje ouder geworden, een poosje (6 jaar, wegens 3 koters) uit het basketball weggeweest, maar toch. Als je eenmaal court sense hebt, is dat net zoiets als schaatsen..
Daarnaast deed Lisette's grote zus ook weer heel succesvol mee, waardoor Exercitia tot veel goed uitgespeelde en afgemaakte aanvallen kwam. Dat ondanks een heel behoorlijke verdediging. Daar missen we jullie natuurlijk nogal. (Vooral jouw uitschuifbare armen, Katharine en jouw gevoel voor rotatie, Elke.)
We moesten het dus vooral van de aanval hebben. Jullie zullen je ongetwijfeld herinneren, dat die niet heel gesmeerd liep, de laatste paar wedstrijden en we zouden ook moeten wennen zonder jullie inbreng.
Jullie kunnen echter gerust ademhalen. We speelden heel gedisciplineerd en echt als een team. Alle kwarten zo rond de twintig punten, anders dan anders verdeeld over de hele ploeg. Margreet was weer heel goed bezig met 20, Jorieke viel op met 14, en Charlotte en de Eelder meiden, half thuis, in de dubbele cijfers.
Het zal jullie ook plezier doen te horen dat Emily in de tweede helft bijna 10 minuten heeft meegedaan en dat ze ook alweer een driepunter heeft binnengeschoten.
Bovendien komt, met de twee uitvalweekenden voorjaarsvakantie, ook de beschikbaarheid van Laura weer dichterbij.
Jullie kunnen dus opgewekt gaan slapen. We missen jullie wel, maar we zullen jullie niet te schande maken.
groeten, namens alle Uilen,
Kaj

Geen opmerkingen: