zaterdag, april 02, 2005

De lessen van Ibbenüren

Het team komt wat hechter uit Duitsland. Ook wat wijzer.
In de vitale poulewedstrijd tegen Norderstedt bleek onze zwakte in individueel basketball. Waar we juist erg met de connecties binnen de ploeg bezig zijn geweest, werden we nu verslagen door individueel falen. Soms wijzen we naar de scheidsen, als wij 4 fouten meekrijgen en 21 maken. In dit geval zou dat onterecht zijn. Laten we maar inzien, dat onze concentratie niet bij ons voetenwerk lag, maar in onze handjes. We waren aan het zwijntjes jagen zonder te willen werken om vergissingen af te dwingen.
En aan de andere kant kwamen we slecht door tegen onze directe tegenstanders. Die waren klein, technisch wat apart, maar fanatiek op de voeten. We kregen niet zo heel grote windows of opportunity en gebruikten die slecht.
Moe kwamen we terug, zodat de dinsdagavond niet helemaal bracht wat we erin wilden stoppen.
We hebben wel wat ingehaald op donderdag en vrijdag. Het toernooi van Pasen, de trainingen van deze weken (met de start van de krachttraining olv Jan Arend) en de wedstrijd van vandaag, tegen Binnenland, zijn ons trainingskamp voor de laatste drie wedstrijden van dit seizoen. Voor vandaag hebben we een leerdoel, waarvan de effecten ook voor volgend seizoen bedoeld zijn. Dat bleek uit het gesprekje met het bestuur van Groene Uilen.
Het was prettig te merken, dat ons bestuur van ons houdt en dat we dus door kunnen gaan op de voorwaarden van dit seizoen, dat we proberen om ons weer in te schrijven voor de landelijke competitie. De coaches hebben bijgetekend. Versterken van binnenuit doen we ons elke week, al zijn de gevolgen daarvan pas op langere termijn merkbaar. Versterkingen van buitenaf zijn echter ook wenselijk en zullen mogelijk direct effect hebben. One mountain at a time. Eerst Binnenland maar eens.
Kaj
Kaj

Geen opmerkingen: