zondag, april 10, 2005

Laatste loodjes

De wedstrijd is nog maar net afgelopen maar ik moet nu echt wat positieve dingen in dit weblog roepen. Later in de week komt het er niet van of ik ben al weer niet helemaal vers in de analyse. Een analyse kan wel wat afstand gebruiken, maar een dampende is ook wel eens goed.
Het eind van het seizoen komt nu snel naderbij. Aan de ene kant is dat jammer, omdat we onszelf de laatste wedstrijden laten zien dat we het niet allemaal voor niks doen. Aan de andere kant is het ook goed. Nummer 24 zit nu net in de archieven en ook die is verloren gegaan. 7 uilen legden het af tegen 9 Jugglers, maar weer was het lang een wedstrijd. 3 minuten voor het eind was het verschil nog maar 8 en de driepunters gingen weer vallen. Omdat dit aan de andere kant ook zo was en we drie kansen op een verdedigingsrebound lieten lopen, werd de eindstand tenslotte 52-66. Jammer, net een beetje te weinig mazzel.
Je kunt altijd zeggen, dat als je perfect had gespeeld, dat je dan waarschijnlijk wel gewonnen had. Als had. Met alle "game slippage", van beide kanten ingecalculeerd, was het de mazzel die de andere kant opviel. We speelden niet beter maar ook niet veel minder dan de Tuksen. en dus ben je een beetje afhankelijk van het momentum.
Het was een wedstrijd van tegenslagen overwinnen en proberen te overwinnen.
De eerste tegenslag kwam per SMS. Margreet ziek. Dat was een tikkie, want we zouden al met slechts 8 spelen, waarvan Charlotte nog met handrem erop omdat ze nog met het tweede aan de slag moest, minder dan tweeëneenhalf uur later. .
Deze tegenslag kwamen we geweldig goed teboven. Iedereen was zeer goed doordrongen van het feit, dat we ons nu niet konden permitteren de eigen agenda te trekken, als het een beetje minder ging. We kunnen niet wisselen op vergissingen, we moeten ons zelf verbeteren, in deze wedstrijd. Goed spel in de eerste periode, bracht ons op een 19-10 voorsprong.
Tegenslag twee viel in de tweede. Iris, die heerste onder de borden (17 rebounds over de hele wedstrijd), zou net haar 10e punt erin gooien, toen ze vol op haar neus werd geraakt. De verwachte vrije worpen bleven tot ieders verbazing uit en de tegenpartij scoorde meteen. 21-15 (het was nog een 3tje ook) Nog een aanval verliep met de helft van de Uilen meer gefocust op Iris' neusbloed, dan op de basket. Na de wissel van Suus op de 5 moet je dan, gehandicapt door het inleveren van 7 cm, 15 kilo en een heleboel ervaring in het spelen op die plek, maar zien dat je de draad weer oppakt. Maar de Jugglers scoorden en wij zochten. Toen volgde tegenslag 3: wat Charlotte het meest vreesde (geblesserd raken bij da1 en vervolgens niet meer kunnen spelen bij haar eigen team) gebeurde: bij een ongelukkige manoevre verzwikte ze de net herstelde enkel. Einde wedstrijd voor Charlotte, na 3 minuten actie.
Zes Uiltjes te gaan en 27 minuten en nog steeds staan we voor.
Het herstellen van deze tegenslag duurde te lang. We vonden de organisatie in de aanval niet meer, kregen nog een paar lullige foutjes tegen -vooral aanvoerder Tessa- en mochten eigenlijk blij zijn, dat het verschil bij rust nog maar 4 was. In de derde periode bleef het zoeken naar de aanval, terwijl we hetverdedigend, en qua balverlies aardig voor mekaar hadden.
Het was mooi geweest als Suus en weer Iris na flagrante fouten naar de vwlijn hadden gemogen, het mocht niet en sommigen onder ons werden boos op de scheidsen en geloofden, dat hun veronderstelde sexuele geaardheid iets met hun beslissingen te maken had. (Wat volgens de coach A: een verkeerde aanname en B: trouwens niet waarschijnlijk was....)
Enfin. Wel gingen de aanvallende remmen weer los in blok 4 maar zoals gezegd werden we onder ons eigen bord weggerebounded. Dus: waren we weer niet slecht, maar wel en door die rebound uiteindelijk ook nog dik, aan de verkeerde kant van de score.
Nog twee te gaan...alle pleisters plakken, alle pilletjes slikken en volgende week.....