maandag, december 06, 2010

nu hij 't weer zo lelijk vindt


Het was niet zo mooi. In oktober hadden we al geroepen dat deze wedstrijd op de namiddag van 4 december verplaatst moest. De Goedheiligman kwam in Haaks - en Tubbergen, in Sneek, in Dokkum, in Winschoten....ja waar niet?
Nou ja we moesten toch. Dan ook maar echt er voor gaan was de mening van het hele team. Sportieve wraak, stelde de wedstrijdsecretaris zelfs.
Wraak op de meisjes uit Haren. U18, gelooft deze generatie dan nog? We opperden op de training al dat de coach zich vooral niet moest scheren en een groot boek mee moest nemen.
Op de dag zelf zat er nog wel meer in de weg: beroerd reisweer, (schoon)familiedruk, uitlopende voorwedstrijd, ontbrekende scheids.
De tegenpartij uit Haren was balvaardig maar niet erg talrijk. Marlies (13)leidde de hele dans uitstekend en we kwamen eigenlijk niet in gevaar. De teamprestatie mocht er wezen en hoewel er ook weer wat leerpuntjes boven tafel kwamen, waren het vooral de plusjes, die als schouderklopjes uitgedeeld kunnen worden. Femke (13) was handig en moeilijk te stoppen onder de borden, de ietwat gammele Charlotte was weer goed voor een aantal lekkere scores en passes wat ook gezegd mag worden over Wianne en Denise, die allebei ook een mooi stel steals pakten. Lycke stond stevig te verdedigen en te rebounden en scoorde ook nog eens fraai en Saskia, goed voor twee flinke speelbeurten maakte ook haar maidenscore voor Moestasj. Ster in de verdediging was Marjo, die zo sterk reboundde, dat de wat frele HSV meiden op het laatst niet eens meer meededen.
Dat de score wat laag bleef, was omdat we soms toch wat in de cadeaumodus bleken te steken. Teampluspunt: we speelden de laaste minuten met voorsprong rustig, comfortabel en degelijk uit. 43-53 uit in Haren. Daarmee hebben we dit seizoen al meer uitwedstrijden gewonnen dan in het hele vorige.
Over 14 dagen komt de huidige nummer twee, Exercitia, op bezoek in de Struikhal(!). Een echte topper.

Geen opmerkingen: