woensdag, december 11, 2019

Sportvoer



Bietensap is uit, Stroepwoffels are in.
De trouwe lezers weten wel dat als iets van de Basketball-hemel de zegen krijgt, dat het dan echt wat voorstelt. 

Nu dus Stropewaffles, nee: de spelling blijft ook in America: Stroopwafels en uitspraak blijft daarom Stroepwoffels. Achttien NBA-teams laten stroepwoffels invliegen om in de energiebehoefte rondom basketball wedstrijden te voorzien. De Olympische successen van Nederland zijn opeens verklaard in de ogen van de sportvolgers.
Gezien het grote effect en het verslavende karakter van deze oerhollandse versnapering ligt mogelijk een toevoeging aan de de dopinglijst ook nog in het verschiet.. En vandaar is het maar een kleine stap naar sportscholen over de hele wereld.

Het betreft hier overigens niet de eerste poging met Stroopwafels te landen in de States. Een eerdere poging is gestrand op het handelsembargo met Cuba. Met Cuba? Ja, de stroop was rietsuikerstroop… 

Overigens kan ik u meedelen dat de Sportfaculteit van de Groninger Universiteit ook hier zijn tijd ver vooruit was. Het geheim van het -voor buitenstaanders- verdachte succes van mijn Groene Uilen mannenteams uit het laatste decennium van de vorige eeuw kunnen we nu dan ook wel prijsgeven: Zorgvuldig gedoseerde rantsoenen stroopwafels onderweg naar de uitwedstrijden. 

Jan Metselaar (2.15m) had er echt altijd twee nodig….

Geen opmerkingen: