zondag, juni 03, 2007

madeliefjes

Derde zijn we geworden bij de GNSK in Amsterdam en daar viel niet veel op af te dingen. Zoals we het zelf zeiden: weer blik getrokken. En daar zat hem eigenlijk ook de kneep. We waren allemaal Uilen in de equipe van Groningen. We zijn een succesvolle formatie gebleken en we speelden daar ook weer naar.
Jaren geleden was het andersom: toen speelde het halve Nederlands Mannenteam, verspreid over een paar teams op de GNSK en kon je soms bij de vrouwen met een behoorlijk ingespeeld hoofdklasse ploegje succesvol zijn.
De Nederlandse manneneredivisie doet niet meer aan Nederlandse spelers en dus speelt de GNSK basketball ook geen rol meer in de Werdegang van Nederlands talent. bij de vrouwen doen de studentes het blijkbaar nog steeds goed. (meervoudig) Landskampioen Probuild was de hofleverancier van Amsterdam, bij Leiden waren het vooral Binnenlandse strijdkrachten met wat Grashoppers en Dassers, terwijl Nijmegen niet toevallig in (volgend seizoen overbodig?)Matrixx-ornaat verscheen.
Voor ons was het niet zo slecht, dat resultaten uit het verleden blijkbaar toch meetellen en al deze teams in poule B waren ingedeeld. Arm Utrecht (SBU met Ilse Obbink van Cangeroes) Wij kwamen in A het met veel te zwakke Eindhoven (waar was Almonte?) Delft en Rotterdam in aanraking.
En wij waren inderdaad gewoon de Uilen, zonder onze afgestudeerden. Meestal dragen wij ook iets meer bij aan het eredivisiegehalte van het toernooi. Deze keer helaas niet. Maar zo was het ook een heel geslaagd toernooi. Met kansen voor de minder ervaren Uilen om uit te blinken. En voor Annemieke II en Kim een mooie kans om aan behoorlijk niveau te snuffelen.
En dus heersten we in de poule maar waren we net iets te licht om afstand van Leiden te nemen en net niet fortuinlijk genoeg om in de slotfase bij te blijven.
En als de coach nou gewoon op z'n eigen manier, langs de weg van de geleidelijkheid, om de madeliefjes heen maaiend, het team had kunnen samenstellen en we met half Tudo erbij hadden kunnen spelen? Misschien hadden we dan de finale gehaald en daar een leuke pot kunnen spelen tegen Amsterdam. Misschien. Maar het gaat altijd om degenen die er wel zijn.
En die hebben weer een klein prijsje gehaald in een groot toernooi: een blikje en een vleugje ervaring en een hoop plezier.
GNSK 2007 1. Amsterdam, 2. Leiden 3. Groningen 4. Delft 5,6 Nijmegen en Rotterdam, 7,8 Utrecht en Eindhoven.
P.S. Bij de mannen, die we weer eens konden volgen, wat de sfeer ook zeer ten goede kwam, was de rangschikking van de eerste 3 hetzelfde. Paar leuke wedstrijden van de Groningse afvaardiging, met een hoofdrol voor Moestasj' Machiel Smit
P.S. Als coach beleefde ik mijn maiden-win in de Apollohal.

Geen opmerkingen: