zondag, februari 14, 2010

season high

And six out of seven players in double figures. Nummer 4 ontmoet nummer 2 en wint met 87-48. Goede zaken deed vooral koploper Uilen 3, dat nu nog 1 overwinning van het kampioenschap af is.
We begonnen met zeven tegen zeven. Janne-Marlies deed weer eens mee en was, ondanks lichte brakte toch erg prettig om er bij te hebben. Haar tanden bleven dit keer op hun plaats.
We begonnen slordig. Steals pakken en snel naar de andere kant en daar maar wat proberen. Toen het na 5 minuten nog steeds 2-2 was bracht een time out even rust. Toen we daarna wel een paar keer scoorden bleek de moeite die de tegenstander had met de full court press. Ze slaagden er bijna aldoor in de bal in bounds te krijgen maar waren op de andere helft vervolgens de kluts behoorlijk kwijt. En de Moestasjmeiden waren gretig en hadden de handen op de juiste plaats. Hoewel we weinig kunnen oefenen met de press, gaat iedereen hem toch steeds beter snappen en misschien wel het belangrijkste: iedereen vertrouwt op het effect ervan. Onze tegenpartij vandaag ook: Een grove schatting gaat toch wel in de richting van 40+ steals uit press situaties.
Groene Ster had eigenlijk maar twee perioden dat ze echt tegenstand konden bieden: in het laatste stuk van de eerste helft kwamen ze weer terug tot 6, na eerder 12 achter gestaan te hebben. Het tweede kwart ging met 20-20 gelijk op.
De coach was wel blij met 33 punten bij rust. Na rust sprongen we meteen door naar tien punten voor in de tweede minuut en naar 24 in de zesde. in 1 kwart 25 punten uitlopen is ons in elk geval niet vaak gegeven. Ik denk dan ook dat de 34-9 van het derde kwart een record is.
In het laatste kwart, bij een gelopen race, wisten de dames uit leeuwarden het netje ook nog een paar keer te vinden. Dat was het dan ook. Auch in der Hoehe verdient, zeggen onze oosterburen.
Wat zal iedereen lekker gespeeld hebben: Esther met 22 punten (al stond haar relatie met de coach wel even op springen door wat ze er niet in gooide....het is weer bijgelegd. In een relatie moet je soms wel eens even praten) Janne-Marlies was goed voor 16 punten, Marjolein schoot met scherp ondanks (dankzij?) de zere vinger en kwam tot een season high van 14, Roos, Mareike (manchmal gekonnt..) en Toya, die verder grossierde in mooie passes, waren alledrie met 10 punten ook in de dubbele cijfers. Wianne kwam op 5 punten uit en deed een paar keer opvallend goede dingen voor de balans in de aanval.
Onze geblesseerden vielen elkaar in de armen op de bank, moedigden aan en vingen op. Ubuntu.
Meiden, bedankt dat ik hier bij mocht zijn. Ik heb genoten.

1 opmerking:

Frans Maste, coach zei

Geachte Kaj,

Ik heb de tijd gehad om weer eens WAS-waarts te gaan. Ook ik heb genoten. De geestdrift en energie die het team laat zien is fijn om naar te kijken. Jammer dat de tegenstander daar niet in mee wilden gaan. Maar ja, dat was al snel duidelijk, het werd afgedwongen. De press is effectief en dwingt inderdaad heel veel foute passes danwel intercepties af. Ben iets eerder weggegaan, de energie was uit de tegenstander en de wedstrijd gestreden. Succes voor de komende weken.