dinsdag, december 16, 2008

Imagoprobleem

De UK gaat over imago. College voorzitter van de Universiteit, Sibrand Poppema wil graag dat Groningen nummer 1 wordt in Nederland. Een hoge positie op de ranglijst uit The Times Higher Education Supplement is dan een must. Een belangrijk onderdeel van het tot stand komen van deze ranking is de "peer review". Medewerkers van universiteiten noemen er dertig die ze kennen. Imago is alles. het geeft niet hoe ze over je praten, als ze maar over je praten. Groningen stijgt langzaam.
In de UK ook een stuk over het imago van sporten. Altijd benieuwd hoe basketball er dan afkomt. Wat is het beeld dat Studenten van basketball hebben? Snel, sterk, lang, teamsport bij uitstek? Ik smul al bij het vooruitzicht op vergelijkingen met volleybal of voetbal.
Basketball staat er niet bij. Wat? Basketball staat er niet eens bij! Basketball heeft dus helemaal geen imago! En liever hebben we nog een slecht imago dan helemaal geen. Shit. Moeten we wat aan doen.
We zijn trouwens wel in goed gezelschap: Ook veldvoetbal, schaatsen en atletiek staan niet op de lijst. Aha: sporten die niet eens een imago nodig hebben! De sporten die zich boven dan lage gedoe verheffen! Toch maar houden zo dan?

Geen opmerkingen: