woensdag, november 05, 2008

Quantum of Solace

Geen punten wel progressie. Scylla was nog een maatje te groot, niet in snelheid of in techniek of in conditie maar wel in effectiviteit. Het was leerzaam om te zien hoe goed de zwarte meiden bewogen. Meestal zo'n 3 van hen waren niet met zichzelf bezig maar schiepen de voorwaarden voor kansrijke 1 tegen 1's en simpele tweemensspelletjes. Maar ik weet niet of wij wel in de gelegenheid waren dat waar te nemen. We waren nogal druk met onze eigen, directe tegenstander.
We konden de methode van spelen in elk geval niet kopieren. We kregen nauwelijks goede schoten omdat we elkaar nauwelijks daartoe in de gelegenheid stelden. Dus gaat er weinig in, dus gaan we dan krampachtiger spelen omdat er toch ooit eens wat in moet...Passes werden worpen, schoten werden gebedjes of ze werden helemaal niet genomen. Coach zag weinig terug van het toch best aardige spel van de laatste weken of het moest de press zijn, die wel enig resultaat opleverde.
Achteraf blijken we toch wel wat opgepikt te hebben want dinsdag speelden we om te oefenen tegen Uilen 3 en nu lukte het wel.
De verbetering zat hem vooral in de verdedigings ubuntu. Met veel respect voor het harde werk op de bal werden er veel intercepties gepleegd door een goede opstelling.
De break liep, zeker uit die steals als een trein, schoten werden gedurfd genomen omdat er meestal ook wel reboundpositie was en daarom vielen ze ook. Verdedigend zat er, vooral gaandeweg, veel dreiging in en nu voelden we ook af entoe dat als de eigen man erlangs was, de strijd nog niet gestreden was.
Een echte helpside stond er niet alleen maar deed ook wat!
Dat lijkt een goede oefening voor de volgende wedstrijd en daar putten we geen punten maar wel een kleine hoeveelheid troost uit. En een quantum of courage?

Geen opmerkingen: