zaterdag, september 06, 2008

onderwijs

Wat vroeger de ALO heette, heet tegenwoordig IS, instituut voor sportstudies. Nog steeds leidt me daar op tot gymnastieker maar alles daarom heen is ook dermate booming, dat er maar weer een nieuw gebouw moest komen. (Wat vroeger voor mij de "oude ALO" was, is nu al helemaal vergeten en in het Corpushuys zit een andere school.
Omdat dit nieuwe sportcentrum op Zernike staat, gaan we daar vanaf dit seizoen met alle basketballtrainingen en competities naar toe.
We hebben het beste rooster van de 21ste eeuw gemaakt met ruim tijd voor iedereen en nauwelijks wachttijden voor het groeiende legertje verenigingstrainers (die niet professioneel met de sport bezig zijn maar het -niks mis mee- voor de lol doen, dan wel om het vak een beetje te oefenen.
Vier velden tot onze beschikking, zodat we bijna alle trainingen op dinsdag en donderdag af kunnen werken!
Alleen: in de nieuwe turnzaal is een prima vloer, een veld met volledige afmetingen en uitloop aan alle kanten maar..... er hangen nog geen borden die iets met het veld te maken hebben. Veel te korte stangen en aan een kant zal het bovendien maatwerk moeten worden want, net als overal in het gebouw, heeft de architectuur het primaat gekregen over het gebruik. Aan alles kleeft dat het mooi moet zijn maar als je een gebogen wand oplevert, zet je de gebruiker wel voor een probleem.
Toen we daar voor het eerst commentaar op leverden was de reactie: "Ach het is toch maar voor het onderwijs"
Wat wel een beetje aangeeft hoe daar tegenwoordig over wordt gedacht.....dacht ik.

Geen opmerkingen: