maandag, februari 05, 2007

Geen Galavoorstelling

Het zal dan nu toch eindelijk ongeveer de laatste keer geweest zijn, dat de meiden over het veld stuiteren als een geopend en omgekeerd zakje M&M's. Ooit komen nu toch eens die tenues waar iedereen op wacht. Dan kunnen we onze tegenstanders misschien geen (los) zand meer in de ogen strooien: een ongeorganiseerd zootje studenten komt het veld in en scoort na een aanval over alle vijf speelsters (!) vlekkeloos uit de short corner en staat als één vrouw te pressen.
Zo begonnen we en coach was meteen niet ziek meer.
We hadden ons voorbereid op felle tegenstand van Hoofddorp en in het eerste kwart weigerden ze ook te gaan liggen. We scoorden makkelijk, maar werden soms ook wat te makkelijk verslagen op persoonlijk voetenwerk. Dat was het verbeterpunt van de laatste weken geweest en dat zat ons dus hoog. Ook reboundend waren we nog niet op ons best. 22-17 gaf wel aan, dat het nog niet over was. Toen gingen de Hoofddorpelingen opeens wel liggen. Ze scoorden pas in de 19e minuut van de eerste helft op een weggevertje van ons. Bij rust hoefden we ons alleen nog maar druk te maken over het verdelen van de speeltijd: 49-19. En misschien over de honderd puntengrens.
De man van het dagblad begreep uit mijn verslag, dat we een galavoorstelling hadden gegeven, maar bij die kwalificatie kan ik me niet aansluiten. Daarvoor misten we te veel (ook lay-ups) en bleef iemand een rondje bespaard. Er was best veel te genieten: het positiespel van Karin, de pick 'n roll van Em en Natalie, het stop en pop fadeawaytje van Lyet, de 6 steals van Mac, de defense van Laura, de 14(!) rebounds van Jo, de traps en helps van Cookie, de bijna achteloze scores van Suus, de 12 meter buzzerbeater van Elke, de buikschuivers van Tessa en de terugkeer met score van onze Zambiaanse exchangestudent Charlotte. We stoppen bij 96-36. Teamoverwinning? vraagt de Ivo van 't Dagblad steevast. Teamoverwinning, Ivo. Maar geen galavoorstelling van de M&M sisters.
Cookie 14, Natalie 13, Susanne 12, Jorieke 11, Elke en Laura 9, Karin (11 rebounds) en Margreet 7, Lyet en Em 4 en Charlotte 2.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe tenuetjes, wellicht zaterdag in Eindhoven? ;-)

Harry Perton zei

Off-topic, maar ik wilde je even hierop wijzen:
http://mevrouwanouk.blogspot.com/2007/02/van-abbemuseum-11-02-07.html
"Een wedstrijd tegen Groningen is altijd een beetje anders dan tegen een ander team. Anders door de band die het NDBC mij met Groningen heeft gegeven. Een band met het Gronings basketball en een band met coach Kaj."
etc.