maandag, februari 12, 2007

Twee verliezen

Ook als twee teams ongeveer even goed zijn, moet er altijd eentje het meeste geluk hebben. Almonte speelde het grootste deel van de pot heel goed en wij gaven prima partij. We hadden echter wel wat minder geluk en hadden dus gewoon nog beter moeten zijn voor de winst.
De atletische tegenstandsters begonnen in de overdrive, schoten schijnbaar wat te haastig en waren dus ook nog niet klaar voor de rebound. Wij pakten bijna alles en hadden goed het oog op kansjes. We liepen dan ook, tegen de energiestroom in, weg naar 11-6. In de zesde minuut, leden we echter ons eerste verlies. Tessa door de knie. Opschudding alom. Coach bemoeide zich met Tessa en liet het team zelf hergroeperen. Dat werkte eigenlijk heel goed: met de versingevallen Laura aan het kanon werkten we door naar een 21-14 kwartstand. De goed uitgevoerde laatste-seconde-out-of-bounds leverde net niet meer lucht.
Van Tessa ziet de leek misschien niet zo goed wat ze allemaal doet in het veld. Dat merk je pas als ze haar rol daar niet kan spelen. Als Cookie al drie keer een toevallig contact als P gefloten krijgt in tien minuten, wordt het tijd om ook even zonder haar te spelen. Dat pakt niet zo best uit. De aanval wordt wat verder uit positie gespeeld en drie keer balverlies brengt Almonte in 1 ruk naast ons. En daar zullen ze verder blijven. Ook Karin staat al snel op drie fouten, als haar snaairebounds als over the back worden gefloten. De scores zijn nog mooi over het team gespreid, concentratie in money time is heel goed, geluk daarbij hebben we weer niet. Rust bij 37-37.
In het derde part gaat het volkomen gelijk op: onze nummer 15, Cook is met 13 punten niet te stoppen door Almonte, maar wij hebben erg veel moeite met hun nummer 15. Deze Bianca Hurkmans is solo goed voor 11. Ook het duel tussen de "rest-Uilen" en de overige Almonters valt in ons voordeel uit: 10-8. Het is 60-56 voor ons bij het ingaan van het laatste kwart. Mooi is, dat we ook meteen balbezit hebben. Lauren Walker steelt de bal echter voordat die bij Laura aankomt en binnen 1 seconde is het verschil nog maar twee. Dit blijkt echt een klap, die tot overmaat van ramp door een zeer discutabele 5e fout van Karin wordt gevolgd. Al de hele wedstrijd vecht ze een echt centerduel uit met Nathalie Wijnen (beide speelsters kennen elkaar van twee seizoenen geleden uit de eredivisie; het is stevig maar sportief, zoals het hoort eigenlijk) Karin komt voor haar man en wordt omhoog gebumpt door Wijnen. Karin brace't zich voor haar wheel en deal move, je kunt de punten al bijna noteren en dan stuitert haar tegenstandster wat naar achteren. Charge. Exit inside aanspeelpunt en organisator van de verdediging. Nu zijn we echt even aangeslagen en we maken onze tweede zwakke periode mee. Topreboundende Joriek volgt ook in de verbanning naar de bank. Verdedigend blijven we nog een beetje op de been, totdat de driepunter van Angelique Teulings het verschil naar 9 punten brengt: 71-62. Almonte heeft hiermee schijnbaar de buit binnen. Wij besluiten, dat dat nog niet zo is en maken goed gebruik van hun gevoel van comfort. We krabbelen op, stealen een paar ballen en komen vooral door Lyet dit keer helemaal terug in de wedstrijd bij 73-71 en nog 2,5 minuten te gaan. Almonte zet weer aan naar 76, wij antwoorden weer en komen op 77-76! Voor met nog een minuut, door twee steals op Teulings, die daar echter meteen haar tweede praktisch onmogelijke driepunter van het kwart op laat volgen (de krassen op de bal zijn van de nagels van Margreet....) Vanaf de vrije worplijn kunnen we er nog weer naast komen, maar die vallen dan net niet meer. Almonte maakt er nog 4 punten bij en we staan met lege handen. 83-77. Beetje slap gepasst, op vitale momenten, ongelukkig met het uitvallen van Tessa, pech met een paar belangrijke calls in ons nadeel. Vrije worpen hadden iets beter gemoeten (15-25). Niet slecht gespeeld, net zo goed eigenlijk als de goede tegenstander. Een schrale troost. De Uiltjes verspreiden zich teleurgesteld over het hele land...
Scores: Cookie 32, Natalie 8, Laura 8, Karin 7, Margreet, Jorieke en Lyet 6, Charlotte 2

Geen opmerkingen: