zondag, januari 08, 2006

Upsetweekend

het begin van het jaar is altijd lastig. Er vallen upsets te bezichtigen. Erben Wennemars plaatst zich niet voor de WK sprint. In de eredivisie bij de mannen wint nummer laatst Leeuwarden van nummer 1 Zwolle. (oud uil Maarten van oud uil Nitzan) In de heren promotiedivisie wint ook nummer laatst New Stars van nummer 1, MSV.
En wij? Wij kregen ook een ploeg uit de staartgroep op bezoek. Kroon 75 uit Damwoude. Al twee keer verslagen door onze trainingsmaatjes Moestasj. Vooral bestaande uit de zusjes Brandsma. De uilen hadden goed getraind. Veel 1 tegen 1 gespeeld en gerend en gepasst. Klaar ervoor, al ontbraken Emily, Natalie, Jorieke en Alice.(op papier een boel rebounds) en was Katharine net terug uit Dld. met een forse rainingsachterstand.
Laten we het maar kort houden: waar we anders meestal in het eerste kwart en in het laatste heersen, lieten we ons nu de kaas van het brood eten en danken we onze nipte overwinning aan een kleine run in het tweede kwart.
Een terugblik laat wel bijna steeds een voorsprong van de Uilen zien, maar ook een typische kaas-van-het-brood-wedstrijd. Aandachts- en planloos passen wat stereotiep balverlies opleverde (Corry A had zeker een double double in steals en met 19 punten en we mogen dankbaar zijn voor haar gebrek aan precisie vanaf de vw lijn….) en schoten van niks (<20%), veel meer rebounds tegen dan voor en gewoon bijna een nederlaag. Behalve Laura leek niemand het idee te hebben, dat we zelf iets aan de wedstrijd konden doen.
We oogden stroperig, waren niet van plan ons aan strijdplannen te houden of begonnen zo laat met de uitvoering, dat het wel leek of het 1 januari om half elf 's ochtends was, zeurden tegen de scheids (op soms wel heel verkeerde momenten) maar op de een of andere manier bleven we er toch in geloven. Het kon eigenlijk niet echt misgaan, toch?
Ondanks dat vertrouwen waren we toch heel erg opgelucht dat we deze eruit sleepten.
Eindstand 60-57.
En wel weer veel geleerd.
Beste Uilen: Laura. Die bleef er steeds aan slepen, ondanks dat het bij haar toevallig wel dun door de broek liep. Iris, die met 12 punten en een stapel rebounds eigenlijk gewoon een goede wedstrijd speelde en ons in veilige haven leek te brengen totdat….
Komende week maar weer eens geconcentreerd nadenken bij alles wat we doen. Zoals de laatste minuut, bijvoorbeeld. We krijgen het dus niet elke week cadeau. Aan de motivatie zal het komend weekend niet liggen, lijkt me.
Scores: Iris 12, Laura en Margreet 10 en Elke 9.

Geen opmerkingen: