maandag, januari 16, 2006

verslagen met een landslide

Een verslag van een nederlaag. Dat is lang geleden. De laatste nederlaag dateert van april vorig jaar, tegen Jugglers. Tien keer op rij bleven de uiltjes aan de positieve kant van de score.
Het was terecht, The Shadows lieten zich op geen enkel moment van de wedstrijd van de wijs brengen. Oude Uilen, vaak wat wijzer.
Wij verdedigden niet slecht, maar hadden, over de hele wedstrijd genomen toch geen antwoord op het geduldige aanvallen van de tegenpartij. Zij speelden het ruimer en wachtten -ondertussen de bal snel heen en weer passend- op de drivekans, die vaak wel kwam, meestal voor de lichtvoetige 1-1 speelsters Liefke Reitsma (14 pt)en Mo Anbergen (18). Wij moeten dat nog leren en werden daardoor veel vaker betrapt op het lang met de bal in de handen staan. In twee snelle passes kun je immers meestal net zo veel ruimte maken als met 1 geniale, risicovollere.
Bovendien zal blijken, dat het aantal geniale passes, bij meer balbewegingen, ook toe gaat nemen. Reken maar uit: 1 pass: 2 speelsters, 2 passes, waarschijnlijk 3 speelsters, terwijl de eerste passer al weer wat anders, gevaarlijks kan doen. Dat betekent dus sowiso 50% méér betrokkenheid bij het verplaatsen van de bal!
In verkiezingstermen heet een verschil van 50% een "landslide", geloof ik.
We hebben dus verloren met een landslide. (56-51, rust 33-21) Geen steken meer laten vallen en een land te winnen.

PS Moeten we nog wat zeggen over weggooien van ballen, alsof het uilenballen zijn?
PS Waardoor we zelfs met onze gebrekkiger aanval nog winstkansen hadden?
PS Moeten we nog wat zeggen over de ongebruikelijk harde vloeken, die de coach bezigde, om te proberen het besef, dat dat "jammer" was, nog wat duidelijker te maken? (en dat in aanwezigheid van Sil en Jente Zweistra en Stedumse buurjongens Sil en Ils en nog zo'n honderd argeloze toeschouwers....
PS Het was trouwens helemaal geen slechte wedstrijd. Tempo en inzet behoorlijk hoog.
PS Ondanks het feit, dat Iris met 12 punten weer topscorer was, ben ik van mening, dat we inside nog meer moeten gebruiken.
PS Verdere scores: Laura 10, Elke 9 (allemaal in de eerste helft) dikke voldoende voor Susanne en Charlotte en dikke enkel voor een felle Lyet)

Geen opmerkingen: