dinsdag, januari 26, 2016

Promo-eredivisie - David en Goliath


Deze foto van Amsterdam Museum is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Confrontatieavond in de WAS: Het wordt een clash van werelden. Maar het gaat ook om het randje. Top promo tegen bodem ere en dan op dit aparte podium van de bekercompetitie. Eén wedstrijd.
De promotiedivisie is een interessante competitie waarin mensen spelen met veel talent, die druk zijn met iets buiten basketball en toch wel tijd hebben om tenminste vier keer in de week intensief met basketball bezig te zijn. Basketball is op die momenten uiterst belangrijk. In de eredivisie spelen vrouwen die minstens net zoveel talent hebben, die ervoor gevraagd zijn én in staat zijn én het er voor over hebben om basketball zo ongeveer het belangrijkste in het leven te maken. Basketball is voor hen altijd belangrijk. Het wordt dus een strijd van momenten tegen ongeveer altijd? 
Ik leg spelers altijd uit, dat alles belangrijk maken hetzelfde is als niets belangrijk maken….. Wat is dus beter? Hebben we iets aan deze vergelijking? Op het veld niet, lijkt me.

Anders gebruiken we een andere, ongelijke confrontatie en zeggen we gewoon dat Uilen, als promotiedivisie - subtopper vanavond David is en de eredivisionist Goliath. Inmiddels hebben we geleerd dat infanterist Goliath -hoe groot ook - kansloos was tegen artillerist David met z’n slinger. Dus ook die vergelijking bestaat alleen uit woorden. De beslissing valt natuurlijk op de vloer. Dat het nu gaat gebeuren is buiten kijf en dat het om mikken gaat ook. De winnaar van vanavond meldt zich bij de laatste vier van Nederland en dat is voor beide ploegen een geweldig vooruitzicht.


Geen opmerkingen: