maandag, maart 07, 2011

Een goed weekend

Donderdag hebben de meiden van Moestasj tegen Uilen 2 gespeeld. Dat was nuttig en leuk. De eerste helft kon de tweedeklasserkoploper de hoofdklasselantaarndrager nog bijhouden maar in de tweede helft (oefenwedstrijdje immers: gewoon zoveel timeouts als je wil en een korte pauze ergens in het midden) werd het gat wat groter. Leuk om te zien hoe oud pinga Linda speelt. Pittig en creatief, nog best Moessie-achtig en goed renderend.
Maar ook mijn meiden lijken er van op te leven. De druk is overal hoger zowel bij het geven, als bij het aannemen van een pass. Je kunt je niet zoveel permitteren aan fouten en ook weer wel want het is immers oefenen.
Lekker dus. De warming up zaterdag was ook lekker, dus tweedeklaslantaarndrager Arrows mocht geen probleem zijn. Nou: het probleem waren we aanvankelijk zelf: zo goed warmgelopen en zo onklaar beginnen? 6-4 was het voor Arrows na 4 minuten en de eerste time out was ook al achter de rug, voordat er echt wat gespeeld werd. De eerste tien punten waren allemaal eenpersoons Toyascores.
Ook het tweede kwart was matig. In elk geval kwam iedereen nu in het spel voor maar de goede schoten vielen nog helemaal niet. Rust 27(??)- 18. Voor het goede gevoel van de wedstrijd moeten we echt naar het derde kwart.
Daarin werd op Moestasj's eigen wijze het verschil gemaakt: press-boem 53-24.
Ondertussen moge duidelijk zijn dat we op de hele wedstrijd niet bovenmatig trots waren. We waren ook ontevreden en omdat het nooit leuk is om op jezelf ontevreden te zijn, waren we dat ook op de scheidsen. En dat terwijl die ene toch maar mooi als in the Matrix achterwaarts onder de bal doordook en ons daarmee een assist en een score faciliteerde.
En waarom was het dan toch een goed weekend? Omdat wij wel wonnen (uiteindfelijk met 65-30) en alle investeringen van de coach in de opleiding van de speelsters van Scylla weer eens rendement opleverden: Scylla pakte HSV en wij liepen lekker weer twee punten uit.
Scoorde Toya nog meer dan 10 op rij for starters? Ja hoor haar productie beliep 16 punten. 18 punten waren er voor onze kleine zeemeermin Femke, 10 voor Denise, 6 voor Marlies en voor Marjo, 3 voor Lycke, 4 voor Saskia, die de meeste van haar goede schoten net uit de ring zag draaien (ik zeg nadrukkelijk de meeste...er was er ook eentje bij......) en dat laatste gold vooral voor Charlotte. Niets aan te merken op de keuze maar toch wat weinig hulp van boven. 2 punten.
Volgende week hebben wij niks, twerijl de concurrenten elkaar weer mogen kwellen. We zien uit naar weer een goed weekend.

Geen opmerkingen: