vrijdag, februari 04, 2011

Breakfastclub


Nogmaals: ik had het nooit zo bedacht. Op zekere leeftijd heb je het gehad, dat je 's ochtends in alle vroegte zelf moet opdraven om te sporten. Waarom? Omdat je dan je kinderen naar het voetballen moet brengen. Studenten zijn blijkbaar op het kantje en de kindjes aan de kant bij Scylla zijn nog net in de hands-onleeftijd of nog in de maak.
Ik vind: als je dan per se niet zondagclub wilt zijn, houdt er dan rekening mee, dat alleen andere niet zondagclubs op dergelijke onchristelijke uren op hoeven dragen. Maar ik weet hoe het gaat: je bent een klein clubje en je moet het maar nemen zoals het komt: 09.00 zaterdagochtend. We waren en allemaal en er waren ook scheidsrechters. Hulde.
Ik weet niet meer wie het was, maar iemand heeft ooit gezegd, dat ieder nadeel zijn voordeel heb. Je kunt er iets van maken, van dat gezamenlijk lijden. Met Moestasj deden we dat om half acht in een fraaie upper-middleclass stadswoning uit het begin van de vorige eeuw, gelegen op fietsafstand van sporthal Vinkhuizen. We noemden het ontbijt.
Om het kort te houden: breakfast => fastbreak. Na tien minuten was het 24-4.
De hardnekkige tegenstand die we in de rest van de wedstrijd kregen was prima. We werden gedwongen oplossingen te vinden voor zoiets simpels als een verdedigende match voor Eeva. We moesten nu ook eens bedenken wat we gingen doen na een geslaagde screening situatie en wat cheaten zou kunnen opleveren als de tegenpartij zich slim opstelt tegen de press.
Scylla is een monster. Wat eet een monster eigenlijk voor ontbijt? We hebben nog wel wat suggesties gedaan: Boterhammen met execitiekaas en hagelslagVB en dan nog wat oaters met yoghurt.
Flauw maar toch.

Geen opmerkingen: