vrijdag, maart 12, 2010

andere kijk


Kijk: dit is ook sport. Een deel van de meiden aan tafel, met de tong uit de mond bezig hun verbeterpunten te laten leven.
Ze hebben de hun keuze uit kaartjes van het "weloverwogen verbeterspel versie basketball" voor zich uitgestald en brengen nu van de belangrijkste twee prioriteiten in beeld op een klein kaartje. Dat dragen ze straks bij zich als ze naar de training of de wedstrijd gaan en dat komen ze tegen als je bijvoorbeeld hun schoenen aan trekken. (uit de koffer van de coach komt ook een lamineerapparaat....)
Leuk van het gebruik in een team: de kaartjes worden na afloop geschud en een voor een door een teamgenoot opgepakt en gegeven aan degene die ze gemaakt heeft. Die legt vervolgens weer uit wat die keuze voor haar betekent. Het team krijgt hierdoor meteen ook een inzicht in waar iemand mee bezig wil. En de coach. Die ook. Hij heeft zijn gereedschapskist niet voor niks meegenomen...

PS: iemand een suggestie voor een betere naam voor het kaartspul?

1 opmerking:

Frans Maste zei

Hoi Kaj, Een erg leuk initiatief! Inspirerend ook. Hoewel ik nog geen originele naam heb is als eerste een al bestaande in combi met een idee.

Het 'Basketball' vaardighedenspel een erg leuk spel dat ik op gezette tijden inzet om met mijn studenten tot inzicht te komen overhun vaardigheden danwel het nog in bepaalde mate ontbreken daarvan.

Ik zal nadenken over een zo origineel mogelijke naam. Misschien een optie in afrikaanse namen te denken.....

Succes zondag, we komen wel kijken en aanmoedigen. Bij jullie winst hebben wij nog een klein kansje op het kampioenschap...

Groet,

Frans Maste
Coach HSVBasketball