dinsdag, december 12, 2006

US uit

US is geen echte studentenclub meer maar we kenden er wel wat van recente en langer geleden Studentenkampioenschappen. Er was een herkenning van elkanders speelvuur.
We weken af van ons gebruikelijke patroon van het beste aan het begin. Niet dat we het zo slecht deden, maar de tegenstand was meer dan behoorlijk. Rebounden op de training, tegen elkaar, is wel iets anders dan in de wedstrijd waar we nogal wat centimeters en in de eerste helft ook dynamiek te kort komen.
De hi-lo's met scores onder het bord vliegen ons om de oren en we dreigen bij 16-7 voor de thuisploeg, de wedstrijd uit handen te geven. In de laatste minuut van het kwart komen we, dankzij drietjes van Laura en Tessa toch weer bijna op gelijke hoogte. 19-17 Analyse leert , dat we met onze 9 punten van buiten de halve cirkel, US' 17 van binnen de bucket net niet bij kunnen houden. Living by the long distance shot is living dangerously. Er moet wat veranderen. De omschakeling gaat geleidelijk: Karin en Natalie maken beide twee puntjes in het begin van kwart twee en Jorieke scoort de laatste punten van de helft ook van dichtbij: 35-35.
Er is niks in de stand dat ons slapper laat spelen, zoveel is duidelijk.
We zijn nodeloos slordig in de passing geweest, maar hebben naar de ring toe allemaal het vizier scherp staan: we missen geen vrije worpen en we schieten 5 drietjes raak, door 5 verschillende speelsters en dat maakt de tegenstander misschien wat zenuwachtig. Het effect zou kunnen zijn, dat dat het midden wel opent voor ons. We besluiten de focus naar binnen te verleggen.
Dat pakt uitstekend uit: Karin bloeit op, als ze haar directe tegenstandster aan de andere kant nu eens pijn kan doen: twee scores met bonus, direct gevolgd door nog een score plus eentje van Natalie plus nog eens Karin en dan Suus nog uit de paint. We zijn zes punten los en hebben US een koekje van eigen deeg voor kunnen schotelen. US blijft spartelen op 4-7 punten. Geen moment laat de concentratie ons nog in de steek. Natalie neemt het midden dominant over, als Karin uitrust. Ze heeft voor het eerst dit seizoen echt dreigend wat te vertellen. ( alleen Joriek trapt als groentje 1 keer in een studentikoze (dat toch nog steeds wel) afleidingsmanoeuvre, mist daardoor onze enige vrije worp maar herstelt zich keurig bij de tweede) Annemieke krijgt de laatste ballen in handen en maakt het goed af vanachter de vrije worpplijn, waardoor de stand nog een beetje aanzien krijgt.
Annemiek 17 punten, Karin 15 en Natalie 10, met steun van echt iedereen.

Geen opmerkingen: