maandag, oktober 10, 2005

Defense wins

Celeritudo 2 is aan de binnenkant groot, sterk en ervaren. Maar dat zijn de uilenmeiden ook, zo langzamerhand. Aan de buitenkant ligt hun zwakte en bij ons niet.
We accentueerden de binnenverdediging door juist aan de buitenkant veel druk te geven. Natuurlijk kwamen Lieneke Dam en Bea Vennema wel aan de bal, maar de training van Peter, donderdag, waarbij de nadruk werd gelegd op voor de man komen, voorkwam erger. En uiteindelijk waren er steeds de hoge armen van Iris en Natalie.
Verder leverde de press ook veel op. Beter dan vorige week was het voetenwerk, zodat we veel ballen in de schoot geworpen kregen. Onze handen hoefden niet te graaien. In het afmaken waren we vaak te lief en pass-ten we teveel en bovendien misten we ook nog tamelijk veel schoten, met name in het tweede en het begin van het derde kwart.
Nog een pluim: Ondanks het feit, dat de wedstrijd halverwege (35-13) al gespeeld was, ging iedereen goed geconcentreerd door. Basketball bleef basketball. Zo'n overwinning op Celeritudo kan ik me trouwens niet herinneren, zeker niet in Vinkhuizen...
Eindstand: 84-32.
scores: Elke 20, Margreet 15, Jorieke 9.

Geen opmerkingen: