maandag, oktober 17, 2005

Achilles en de schildpad

Ik train de meiden van Moestasj ook, zij het eens in de twee weken. Moestasj is ons tweede hoofdklasse team, een mogelijke springplank naar Uilen 1. De moessies zullen beter worden door de tegenstand in de hoofdklasse en vooral door te trainen.
Op dit moment heben ze zowel individueel als als team een behoorlijke achterstand op de Uilen. Als ze net zo hard zouden werken als de Uilen en net zoveel zouden doen, bestaat er en theoretische kans, dat hun talent zich net zo snel ontwikkelt als dat van hun concullega's en dat de achterstand niet groter wordt, sterker nog: dat een enkeling zich tzt als versterking zal aandienen. Ook op de grootste rest van de HK is er een achterstand. Inhalen kan alleen door een grotere inspanning te leveren, dan degene met voorsprong.
Achilles haalt de schildpad nooit in, tenzij de schildpad ophoudt met kruipen. Is Exercitia bijvoorbeeld zo'n schildpad? Zij trainen 1x in de week. Maar een aantal Moessies niet meer dan dat. En voor een partijtje tegen de gretige buurvrouw-uilen zijn de aanwezigen ook nog te moe...
Moestasj is een samentrekking van Motivatie en Enthousiasme, weet je...
Het zou Achilles beter staan als hij voor het inhalen van de schildpadden wat harder zou trainen.

Geen opmerkingen: