zondag, april 17, 2005

van pregame-meal tot uilenwave

Lyet moesten we bijna op de bank binden, omdat ze al voor het eindsignaal het veld wilde bestormen, de coach wreef zich zo tevreden in de handen, dat het leek of hij in de handen klapte, zelfs Iris glom van genoegen boven het icepack op haar enkel en Natalie's pa introduceerde de Uilenwave. Kortom: de uilenmeiden stonden voor de tweede keer dit seizoen te juichen over een overwinning. Lekker. Daar zou een mens aan kunnen wennen.
Het kwam natuurlijk door het pregame-meal, dat op ons stond te wachten in huize Mensinga te Tiel. (het huis is trouwens te koop, best leuk, frisse woonwijk voor jonge gezinnen, iets voor u?)
Het kwam ook door de onverzettelijkheid, die de laatste weken in ons spel is gekomen. We gaan door, kop omhoog, niet stil meer staan bij het kleine falen van 1 seconde geleden, de lef blijft, er wordt niet geklaagd over hardhandige tegenstanders. (Het wordt geconstateerd en we laten ons niet onbetuigd. Punt.)
De achterstand die we in de eerste periode tegen een iets beter Batouwe opliepen, was een nadeel, geen onoverkomelijk feit. Het verschil liep op tot 9 punten. Wij hadden moeite met scoren, maar verdedigden en reboundden behoorlijk. De laatse score van het kwart was de eerste 3 van Tessa en we stonden 6 achter. Vanaf dat moment is het verschil nooit meer dan 5 geweest, voor welke ploeg dan ook. Een echte wedstrijd met 13 leadchanges. We kropen dichterbij en aan het begin van het 4e kwart stonden we 1 punt voor. 40-39. Voor het laatste kwart is anderhalve kolom nodig op het scoresheet. In de eerste minuut komt Batouwe voor de laatste keer op voorsprong. Het blijft een strijd beide teams missen nog layups en belangrijke vrije worpen, we raken Iris (met 1 enkel) en Margreet (met 5 fouten) kwijt het Bemmelse publiek probeert de Mensinga -clan te overstemmen. Maar Iris en Laura Hanni zijn koel van de vrije worplijn en Margreet en Tessa "silence the crowd" met vitale back-to-back driepunters. In de allerlaatste minuut moeten wij nog 10 vrije worpen nemen (6 raak) Het blijft zinderend
spannend maar uiteindelijk kunnen we Lyet het veld laten bestormen, incasseren we met blije gezichten felicitaties en krijgt de Uilenwave gestalte in de kantine.
Laura Maatman is dan 40 minuten, zonder ophouden de bougie in aanval en verdediging geweest, Tessa heeft overal vandaan gescoord, varierend van 1cm afstand tot 7 meter. Iris heeft 8 aanvalsrebounds van het bord gerukt en de fraaiste scoringskansen _laten we zeggen- eeh...gecreëerd, Natalie heeft heupwiegende scores en rebounds bijgedragen, Susanne is zeker op drie ballen gedoken, Elke's enige schot in de wedstrijd was een uitstekend 3tje (met de derde leadchange als gevolg) Lyet draaide een lepe kruipdoor, sluipdoor layup naar binnen (weer een leadchange), Margreet was onze politievrouw met een paar stevige optredens en Laura Hanni leed geen enkele keer balverlies en was rotsvast vanachter de driepuntslijn en de vrijeworplijn.
Dat pregame meal houden we er maar in? Over die uilen-wave ben ik niet zo zeker....
Kaj

Geen opmerkingen: