maandag, november 01, 2004

coachen of?

Baros is voorlopig officieus studenten kampioen. De Uilen boden na een goede eerste periode geen noemenswaardige tegenstand. Zelfs de yell's waren mat. Alle losse ballen voor de ervarener Rotterdamsen, die gewoon veel balvaster waren, fitter en slimmer oogden. Een paar cijfers: wij 19 steals, zij 30. Wij 10 aanvalsrebounds, zij 17. Baros nam alleen maar goede schoten waar ze 43% van maakten. Wij schoten maar 30%, wat dan ook erg te danken was aan onze schotkeuze.
Bovendien had deze coach nog al problemen met de teleurstellende ontwikkeling van het begrip voor het spel, bij z'n eigen meiden. Terwijl we in de goede eerste periode (17-14) steeds scoorden door goed te penetreren, lieten we dat in de tweede (9-26) volkomen achterwege. Nu schoten we driepunters, zonder eerst de verdediging te hebben laten bewegen. Keer op keer lieten we ons verrassen door een simpel cross-screen in de bucket, waar ook steeds dezelfde speelster ( no 10, Stolk) uit scoorde. We verzuimden de 1 tegen 1 te pakken als dat kon en verzuimden de aanval breed te houden.
Het is moeilijk coachen als de coachees niet voldoende geprikkeld zijn.
Alleen maar roepen, dat het harder moet is geen coachen.
De video zal wel een duidelijk beeld geven van de tekortkomingen in deze wedstrijd. Die gaan we dus ook maar uitgebreid bekijken.....
Kaj

Geen opmerkingen: