dinsdag, november 09, 2004

Stap voor stap

We zijn op de goede weg. De wedstrijd van zondag tegen Probuild 2 was al weer een stukje beter, dan die van vrijdag jl. Op elke plek was Probuild net iets beter dan wij en zoiets levert een groeiend nadeel. Dribbelen en passen tegen een iets betere tegenstander, terwijl de aannemer ook al tegen een iets betere verdediger moet zien vrij te komen, dwingt ons steeds verder in het defensief, juist met de bal. Als je één speelster hebt, die haar tegenstander de baas is, geft zoiets de hele aanval weer ruimte. Zoéén hadden wij tegen P. robuild nietHet is dan ook geen wonder, dat we steeds heel matig scoren, niet eens 10 gemiddeld per periode.
Onze reserveoutlet moest steevast de bal opbrengen, wat eigenlijk heel goed ging. Ik had alleen verwacht, dat de scoreinbreng van onze echte guard hierdoor wat toe zou nemen, maar dat viel tegen. Hoewel ze haar aandacht duidelijk bij het vrijkomen kon hebben, kwam ze toch te weinig in schotpositie.
In de verdediging zat duidelijk progressie: door veel beter één tegen één te verdedigen en vooral door beter te anticiperen op de help, wisten we in de tweede helft veel drive's te ontregelen, wat tot een aantal 'Olsons' leidde en zelfs een enkele 24 sec overtreding.
De coach kijkt vooruit naar de eerstvolgende wedstrijd (na een overgens ook zeer welkom vrij weekend), Black Eagles tegen Groene Uilen, waar de veren in het rond zullen vliegen en waar we de ervaringen van afgelopen weekend te gelde moeten maken.
En het stond ook in de krant, dus het gaat echt gebeuren.

Geen opmerkingen: