vrijdag, november 09, 2012

links en rechts in de communicatie

Links, rechts, snapt u het nog? Alle oppositiepartijen zijn opeens gekant tegen het midden. Iedereen is het erover eens dat het midden niet goed is.... Het lijkt wel alsof we over pick and roll praten.
De verdediger van de screener wil graag waarschuwen tegen het screen dat teamgenoot immers niet kan zien. Dat moet met praten en luisteren, maar niet te vergeten ook met begrijpen. Een "screen links!" op rechts vraagt een heel andere beantwoording dan een "screen links!", op links. Bij een screen naar het midden willen namelijk niet switchen, omdat vanuit het midden niet goed geholpen kan worden, omdat het midden gevaarlijk is. Bij een screen naar buiten kunnen en mogen we wel overnemen.
Het "midden" en "buiten" betekent wel altijd hetzelfde. Dus stel ik voor om daar maar over te praten, net als in de politiek. Makkelijk te onthouden ook: Naar het midden? Dat wordt niks, dus ieder voor zich maar wel met vereende krachten de bal daar weghouden! We roepen dus: "pick'n roll buiten!"en pick'n roll NO middle!" Niks links en rechts....... nu snapt u het wel weer he?Geen opmerkingen: