donderdag, april 07, 2011

de weg van de held

Nee we zijn nog geen kampioen. We kwamen twee keer een goede tegenstander tegen en een beetje onszelf. Ondertussen hebben we lekker getraind, veeeel vrije worpen geoefend en veel ervaring opgedaan.
Heldendom gaat langs een apart stramien. De heldin ontwaakt, ziet haar eigen ongekende mogelijkheden en begint goed te doen.
Dan komt de heldin meestal iets tegen dat maakt dat zij en de hele omgeving - de wereld - het universum zoals wij dat kennen - de grote stad - het mooie leven - ernstig bedreigd worden. Twijfel....is de heldin wel een echte heldin.....En dan -against all odds - gaat de heldin de laatste strijd aan. En echt heldendom is als een goed schot. Het nemen van het goede schot maakt het een goed schot, niet het maken. Dus: grote eindstrijd! En daarna is de film afgelopen. Maar meestal komt er wel een sequel: "heldin part II"
Maar dit verhaal is helemaal nog niet afgelopen. De grote eindstrijd is zaterdag. En daarna hebben we het wel over wie er allemaal op de aftiteling komen en of we aan een sequel kunnen denken. Tot dan, heldinnen, vrienden en tegenstandsters!

Geen opmerkingen: