maandag, april 16, 2007

De bende van Spronk

Wij, van Groene Uilen, hadden ons voorgenomen waardig afscheid te nemen van ons thuispubliek. Op deze warmste aprildag ooit gemeten was daarvoor een boel in gereedheid. Taart bij binnenkomst, M&M's op de tribune, een feestelijk programmaboekje en toch best veel publiek.
Maar het basketball was natuurlijk wel de hoofdattractie. .
En vandaag stonden maar zes niet al te grote meiden aan de andere kant, die bovendien de halve dag in smorende auto's hadden gezeten en tot overmaat van ramp hun eigen tenues waren vergeten. Hun warming up (nodig?) ging voor een groot deel op aan het passen van de reserve outfit van de mannen van het Noorddrentse Peize. Pretty in a lot of Pink maar ze droegen het waardig.
Wij vinden, dat we attractief basketball spelen en daarmee ook nog kunnen winnen. We zijn thuis bijna onverslaanbaar, we vinden onze eigen ringen overal vandaan en we jagen de tegenstanders de hele zaal door.
Vandaag zouden we het tempo zo hoog mogelijk houden, door breaks te lopen als dat kon en anders de tegenstanders voetenwerk laten doen om ze moe te krijgen. Bovendien zouden we makkelijke scores, waarbij maar weinig energie verspild hoefde te worden onmogelijk maken.
Het liep echter anders: Vandaag kwam het leukste basketball uit Waalwijk. Brutaal naar de basket snijdend, dwars door de press sprintend en gewaagde schoten raak gooiend liep WSC van ons weg. Wij waren laks, met de kop bij het feestje van na de wedstrijd en misschien al wel half onderweg naar Landsmeer. 13-18 was nog een voor ons geflatteerde tussenstand na tien minuten.
Zonder het publiek echt te vermaken, voelden we ons daarna toch wel aan onze stand verplicht, om ons met werkbasketball in de wedstrijd terug te spelen. Steeds als we echter weer iets dichterbij kwamen, glipte er weer een gladde Waalwijkse doorheen en WSC hield een voorsprong vast tot de rust: 32-34.
In de tweede helft zou het dan wel gebeuren: we zouden de vermoeide tegenstander onder de voet lopen en ons feestje op het veld gaan vieren. Maar we bleven moeite houden met de vlotte manier waarop WSC de ruimte achter de verdediging wist te benutten en het bleef gelijk opgaan. Aan de hand van een nu toch wel heel goede Cookie kwamen we weer twee puntjes dichterbij en kregen in de laatste minuten het geluk dat center Balemans (toch moe) haar ballen begon te missen en dat we nu in elk geval een paar keer een score wisten te voorkomen op helpside. Daarnaast werden alle rebounds onze prooi. Uiteindelijk werd het dan toch nog 66-54.
Cookie deed verreweg het meeste scorende werk en kwam uit op 32(!) punten.
Maar ik was ook zwaar onder de indruk van WSC's Britt Spronk, die in haar reusachtige pak, nog maar eens duidelijk maakte, dat "groot", niets met centimeters te maken heeft en de hele wedstrijd voor iedereen ongrijpbaar bleef. Volgens Elke "moet die maar in Groningen komen studeren, als ze de basisschool eerst heeft afgemaakt, natuurlijk..."
Onze dank gaat uit naar Marie Jose en haar bende van Spronk: het was een goede les.

Geen opmerkingen: