zondag, september 17, 2006

U20

Ik denk nog steeds aan duikboten maar U20 is een leeftijdscategorie bij Basketball.
Vanmiddag speelden we tegen het grotendeels nieuwe Tudo team waarmee coaches Addie vd Stam en Frans Maste de landelijke competitie in gaan.
Het was een leuke ploeg, die de veel ervarener Uilen geen moment makkelijk in het spel liet komen. Goed voor ons.
Tudo had duidelijk meer aan verdedigen gedaan, Uilen meer aan een aanvalsopzet.
We kwamen meteen 15-5 achter door erg slordig met de goede kansen om te springen. Het beeld van de wedstrijd is meteen gegeven als we opmerken, dat we nog in het eerste kwart weer helemaal terug en zelfs voor kwamen met 20-18. Het ging steeds op en neer, wij unanswered points en dan zij weer een streakje.
We pressten af en toe heel goed, vulden elkaar goed aan in de rotatie, we speelden in de eerste helft heel aardige collectieve aanvallen ( die niet allemaal tot scores, maar wel vaak tot goede pogingen leidden) , we konden ook redelijk improviseren, als iemand haar tegenstandster versloeg en we hadden er meestal goed tempo in en ook daarmee schiepen we goede mogelijkheden. Het lijkt alsof we ook conditioneel al wat verder zijn dan ik dacht, zeker in het licht van de beperkte nadruk die daarop heeft gelegen.
Maar ook gaat er nog erg veel fout en dat is de reden waarom we nergens echt los kunnen komen van de (upgraded) juniorenploeg.
Behalve de felle tegenstand, kan ik vier redenen verzinnen waarom dingen (nog) foutgaan:
gebrek aan timing in techniek en tactiek (logisch), gebrek aan balans ( we schoten relatief weinig van afstand en daardoor was het juist weer vrij vol in de paint) gebrek aan kennis (moeten we gaandeweg, maar snel oplossen) en gebrek aan concentratie. Speciaal op het afmaken van pass of schot zullen we nog flink moeten trainen. Cookie schoot nog weinig van buiten maar oefende dan ook het aanvoerderschap. Iris en Karin waren nadrukkelijker aanwezig onder de basket dan we hadden durven hopen tegen supertalent Rianne de Roos. (Ja ook van haar heb ik de papa training mogen geven...) Charlotte was behoorlijk op schot maar nog wat zwakjes op de pass, als ze onder druk werd gezet, net als Lyet. Vooral een kwestie van timing. Tessa was enerzijds goed aan het verdedigen maar werd ook nogal vaak op handtastelijkheden betrapt. Elke schoot en passte vaak goed maar lang niet altijd. Margreet was zoals altijd heel actief in de break en had een paar bevrijdende drives en steals. Scores zijn niet bijgehouden, iedereen droeg bij, ook in het missen...Eindstand 69-61. Hee, en meestal winnen we niet van de junioren. We worden vast goed dit seizoen.

Geen opmerkingen: