vrijdag, januari 14, 2005

Halvaluatie Plus!

Ik heb, voordat we de ronde met voortgangsgesprekken ingaan, de behoefte om nog wat team-denk-ballonnetjes op te laten. Dit als toevoeging aan de zelfevaluatie formulieren. Ik geef wat verwachtingen weer en stel een paar vragen, waar je van tevoren over na mag denken.

Verwachtingen voor de tweede helft:

- We blijven doorgaan met bewust beter basketballen. We leren onderweg. Waarheen de weg leidt? De weg is zelf het doel.
- We ontdoen ons van het Nostradamussyndroom.(basketballen met onheilspellende voorgevoelens over de afloop.)
- Halfcourt verdediging is al redelijk en wordt beter, met name door de verbetering van individuele vaardigheden en inzicht, trouwens en zal met komst van een “safe” zonepress en de zone nog meer op gaan leveren.
- Aanval gaat straks weer gedisciplineerder op de momenten dat dat moet en wordt tegelijk vrijer op de momenten dat dat kan.
- We begrijpen langzaam maar steeds beter onze eigen beperkingen en mogelijkheden en daarmee onze eigen rol, wat betekent dat we efficiƫnter gaan spelen.
- We worden allemaal elke maand nog wel iets beter, vaster en sterker. Sommigen veel en dat moet ook met het oog op de middellange termijn. (over het seizoen heen)
- We gaan nog wat sneller spelen op momenten dat dat kan. Deze tendens is al te bespeuren.
- Doorzetten. More doing the right thing.

Ik wil graag jullie inbreng bij de evaluatie, nog voor de eerste wedstrijd:
Drie gezichtspunten op het spelen in dit team wil ik jullie opdringen, naast de individuele evaluatie:

1 Coaches view: Geef een rol voor elke medespeelster: Wie vind jij dat er eigenlijk zouden moeten starten en op welke plek? Wie is de ideale 6th man?
2 Players view: Met welke vier spelers zie je jezelf het liefst omringd? Hoeveel schoten wil jezelf graag hebben en op welke plek? Klopt deze wens met wat je aan het begin van het seizoen aangaf?
3 Scout’s view: Beste playmaker, beste schutter, beste rebounder, beste inside scoring threat, beste verdediger?

Ik ben benieuwd. Natuurlijk mag je overleggen, maar ik wil wel graag een ondertekende en persoonlijke mening overlegd krijgen. Het blijft in beginsel tussen de coaches en jouzelf.
Ik sta ook tot jullie beschikking voor gewetensvragen en open voor tips. Eventueel kun je die ook opschrijven bij de privacy-gevoelige informatie.

Het verleden doet er niet toe, de toekomst gebeurt vanzelf… het nu telt
Say the magic word: Do it Now!

Coach Kaj

Geen opmerkingen: