dinsdag, december 07, 2004

Sinterklazen in Enschede

We waren in Deppenbroek en de Jugglers mochten hun schoen zetten.
Het was een harde wedstrijd waarin we het initiatief al vroeg weggaven. We hadden kans op de eerste score maar lieten die liggen, we lieten ons verrassen door de zachte borden en de Jugglers die naar de reboundposities crashten. (9-2) Door twee 3tjes van Elke kwamen we weer bijna bij maar helaas geloofden we toen, dat 3tjes ook de wapenen waren waarmee de Tukkers bestreden zouden moeten worden. Onder de borden ging het te hard? Nou, eigenlijk weerden we ons daar kranig, zo zonder Natalie. Maar open huis hielden we wel een paar keer, terwijl we ook tot 4 keer toe balverlies leden in een overtal situatie. Overdonderd aan de ene kant, waar de Jugglers keer op keer in ideale postpositie de bal mochten aannemen en slordig en slecht kiezend (misschien wel te snel) aan de andere. In de tweede periode kregen we er helemaal niks meer in en het werd rust bij, schrik niet: 43-21. Een gelopen race.
En als er dan niets meer op het spel staat laten we weer zien dat we wel meer kunnen. Niet van buiten de driepuntslijn, maar wel onder het bord en wel met fel verdedigen. We blijken dan, ondanks een erg laag rendement toch gelijke tred te kunnen houden met een promotiedivisieploeg die haar zesde overwinning alweer boekt.
We verliezen het in de beginfase en door het schreeuwend gebrek aan drives en middenafstandschoten. Beide nemen we gewoon niet of nauwelijks. De aanvoer was behoorlijk, de rebound en de dreiging aan de binnenkant mochten er wezen, maar gevaarlijk op schotafstand waren we niet. De forwards laten het dit keer afweten, waardoor de balans in de aanval er niet is. Van binnen de driepuntslijn schieten we 28 keer tegen 40%, niet veel, maar ook niet slecht. Daarnaast trekken we nog 7 x vrijeworpen. Van buiten blijft het bij 4 van de 25 oftewel 17%. Ze waren niet allemaal slecht, maar het waren er wel teveel. Een verhouding van 4:1 vind ik beter. Beslissen we te snel? We beslissen verkeerd.
Na afloop bleek toch nog dat de Sint ook van ons hield. Gelukkig maar. Coach Kaj kijkt uit naar een lijstje verbeterpunten. Vol verwachting klopt zijn hart.

Geen opmerkingen: