vrijdag, februari 08, 2008

tik, tik: center

Met frisse zin en vol dadendrang staan we thuis tegenover Probuild 2. Door Probuild zijn we vorige keer onder de borden verpletterd en de trainingen hebben dan ook in het teken gestaan van actief rebounden. Daarnaast richten we ons in de aanval op bereikbaarheid voor passes. In de perimeter betekent dit aandachtig screenen en veel bewegen; inside juist positie houden en anticiperen op de volgende pass. We missen te veel krijgen de schoten en toch ook de rebounds overal vandaan flink om de oren. na het eerste kwart is het 13-24 en uit de cijfers lijkt een forse nederlaag onvermijdelijk. Het beeld van de wedstrijd is echter anders en in tegenstelling tot vorige wedstrijd blijven we in onszelf geloven. Laura van buiten en Karin van de vrije worplijn houden ons goed in de race en deze keer draagt iedereen haar steentje bij. We lopen 5 punten in en gaan rusten met 36-30 achter. In het derde kwart laten we ons van de allerbeste kant zien. Vrijwel geen rebounds tegen en het om het hoekje aanspelen van de center levert nu ook rechtstreeks punten op. Het helpt, dat de grote meiden van de tegenpartij al flink in foutenlast zitten, maar de hegemonie van Karin in de bucket is indrukwekkend. Voor elke tik tik center worden we beloond met een score en soms een bonus. Laura heeft een heel goede dag van achter de driepuntslijn en Carian geeft ons wat scores die de ruimte voor Karin weer groter maken. Heel goed is, dat we tweede helft bijna geen balverlies lijden. Lotte Nijenhuis blijft voor iedereen lastig te stoppen, over rechts, maar de overige speelsters van Probuild komen droog te staan. Met 7 punten voor gaan we het laatste kwart in. We lopen ook nog weg naar maximaal 11 punten maar vallen daarna een beetje stil. Femke haalt haar 5e fout maar ook met Laura op de 1 houden we het rustig genoeg om de punten in Groningen te houden. We zijn erg blij, ook voor Lyet, die de winst vast nog wel ergens in de koffer heeft gepropt.
De cijfers liegen ook niet: Reboundend, in de verhouding turnover/steal, en qua schotpercentage zitten we goed. Een rendement van bij 0.8 zal niet iedereen wat zeggen, voor ons is dat een goed cijfer. Het voelt als een 8!
Karin 18 punten en 13 rebounds, Laura 13 punten (3op6 3pts), Carian 9, Femke 7 en Suus (afgelopen donderdag zei de coach: "ik heb afbericht van Susanne..". het team: " wie is dat? Kennen we die?" ) pakt 7 punten mee en 8 rebounds.
Hebben we het licht nu gezien met die aanvallende focus? We zien het wel.

Geen opmerkingen: